Безвізовий режим у дії: в’їхав в ЄС з біометричною паспортом українцям пропонують сезонну роботу

Йде вже п’ятий місяць, як діє безвізовий режим між Європейським Союзом і Україною. Хто має біометричний паспорт тепер без проблем може перетнути кордон. Потрібно тільки виконати деякі умови, і дорога відкрита.

Безвизовый режим в действии: въехавшим в ЕС по биометрическому паспорту украинцам предлагают сезонную работу

І хоча безвізовий режим у більшості держав-членів ЄС не передбачає можливості влаштуватися на роботу, відкритість кордону вплинула на ринок праці в Україні.

Людям, які шукають підходящі вакансії на www.eurabota.ua стало простіше потрапити на співбесіду до роботодавця. У цьому випадку зростає ймовірність позитивного вирішення наймача, адже живе спілкування завжди краще віртуального.

Не дивлячись на загрозу фінансових санкцій, роботодавці наймають українців, які мають тільки біометричний паспорт. У більшості випадків мова йде про сезонних роботах у сільській місцевості з обіцянкою пристойної оплати з наданням безкоштовного житла.

Очевидно, що небажання місцевих жителів виконувати важку роботу за відносно невелику зарплату, змушує роботодавців йти на ризик.

Наприклад, в Австрії пропонують працювати на фермах. Треба лише трохи знати німецьку або англійську мову, і шість євро в годину гарантовані.