На яких посадах українці заробляють у Польщі 21 злотий годину? П’ятірка професій з високими зарплатами

Робітник на складі, робочий в магазині, машиніст, зварювальник та слюсар – це професії, на які шукають українців частіше всього компанії в Польщі. Згідно зі списком TOP5, підготовленій Службою персоналу.

Зварювальник може розраховувати на 21 злотий у годину, у той час як працівник магазину буде заробляти в середньому від 10,5 злотих до 12,25 злотих за годину. Роботодавці зіткнулися з проблемою найму на роботу працівників більш низького рівня, особливо коли вони шукають людей з професійним освітою, яких їм просто не вистачає. У цій ситуації роботодавці приймають на роботу громадян із сусідніх країн, що є кращою альтернативою, особливо коли вони кваліфіковані. Більше того, роботодавці готові платити працівникам з України аналогічні ставки, як і полякам. Робочий в промисловому середовищі буде заробляти до 18 злотих за годину, а зварювальник навіть до 21 PLN, каже Кшиштоф Инглот, президент служби персоналу.

рабочий в промышленной среде

Робочий

44% роботодавців, шукають людей для роботи на виробництві. Як правило, пропоновані ставки від 9,7 злотих до 11 злотих за годину.

За даними газети Pracownik в першій половині 2017 року в Польщі над 181 інвестиційним проектом на суму понад 6 мільярдів євро працювало 2 мільярди робочих, це набагато більше, ніж за аналогічний період минулого року. В результаті зростає і попит на робітників, серед яких все більше і більше українців.

Працівник складу

Робочі місця для співробітників складу становлять 14% всіх оголошень служби персоналу. Як правило, ці види робочих місць оплачуються між 10,5 і 10,25 злотих в годину. Як і у випадку з виробництвом, ринок складської та промислової нерухомості в Польщі швидко зростає. Згідно з доповіддю Savills, тільки в першій половині 2017 року було зайнято у цій середовищі близько 800 000 чоловік. Це означає збільшення на 17 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ринок також стимулює динамічний ріст сектора електронної комерції, який вимагає як складських, так і логістичних послуг. У результаті виникає не тільки зростаючий попит на персонал, але і нестача персоналу.

 

Машиніст, зварювальник і слюсар

Кожен п’ятий роботодавець, який працює з Personnel Service, хоче найняти людей з України з професійним освітою. В основному це стосується операторів машин, які шукають 12% роботодавців, зварювальників (5%) і монтажників (3%). Саме в цих професіях також пропонуються найвищі показники – оператор може заробити від 10 до 13 злотих в годину, зварювальник від 18,5 до 21 злотих в годину, а слюсар у важкій промисловості – з 13,5 до 18 злотих в годину , Такий високий попит у цій категорії професій є результатом розриву, який з’явився на польському ринку праці.

Працівників з такими повноваженнями недостатньо, тому польські роботодавці звертаються до робочих з України.

Якщо Ви знайшли професію, яка Вам до вподоби, зі списку, наданого вище, тоді не думайте, не втрачайте часу заповнюйте резюме на сайті www.eurabota.ua польські роботодавці потребують Вас.