Литва планує ввести квоти для іноземних працівників

Рішення ввести квоти для іноземців прийнято урядом Литви у зв’язку з швидким збільшенням кількості трудових мігрантів з України.

Обмеження для висококваліфікованих фахівців не вводяться, оскільки ринок праці Литви відчуває в них постійну нестачу.

Вице-канцлер Дейвидас Матуленис

Віце-канцлер Дейвідас Матульоніс заявив про те, що «може початися процес витіснення литовських громадян, оскільки це більш дешева робоча сила». Значне збільшення числа водіїв і будівельників, які приїхали у тому числі з України, зробив це питання більш актуальним.

Серед одержали 34,5 тисяч громадян з інших країн робочих віз та дозволів на проживання, 20 тисяч – вихідці з нашої країни.

Тільки за підсумками перших чотирьох місяців цього року до Литви приїхали більше 12 тисяч іммігрантів, це вдвічі більше, якщо порівнювати з минулими роками.

Президент Литовської асоціації автоперевізників Эрландас Микенас заявив, що рішення уряду ввести обмеження для працівників, які приїхали з інших країн в найближчому майбутньому потенційно загрожує розвитку бізнесу. У Литві практично немає водіїв вантажівок, які в пошуках більш високих заробітків поїхали працювати в Західну Європу, тому виникає необхідність наймати фахівців з інших країн, яких влаштовує рівень оплати праці в Литві.

Джерело: www.eurabota.ua