В Європейському союзі планують посилення прикордонних служб

У Єврокомісії наполягають на посиленні охорони кордонів ЄС, оскільки відбувається збільшення числа біженців, що прибувають в Грецію через Туреччину.

Якщо порівнювати минулорічні статистичні дані з даними за цей рік, спостерігається значне збільшення числа шукачів притулку, які прибувають в Грецію через Туреччину. Тому країнам Європейського союзу необхідно вжити невідкладних заходів щодо збільшення чисельного складу прикордонних служб. Про це минулого тижня заявив єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітрос Аврамопулос.

Еврокомиссар по вопросам миграции и внутренних дел Димитрос Аврамопулос

У період з січня по березень 2018 року в Грецію через Туреччину прибуло 15,5 тисяч біженців, що у дев’ять разів більше порівняно з першими трьома місяцями минулого року. У той же час, кількість біженців, які прибули в Іспанію за цей період збільшився на 22%.

«Я закликаю країн-членів в терміновому порядку надіслати прикордонників та обладнання для європейських прикордонних і берегових прикордонних служб», – заявив Аврамопулос.

У Єврокомісії повідомили, що агентство по охороні кордонів ЄС з метою посилення національних прикордонних служб збільшить кількість співробітників на 1500 осіб.

Джерело: www.eurabota.ua