По 1800$ доларів з кожного! – Скидывемся все!

Для української економіки і фінансової системи 2019 рік буде справжнім випробуванням.

долги украины растут

Фінансова система України в наступному році буде знаходиться під великим тиском, оскільки настає пік виплат за борговими зобов’язаннями. Фінансисти підрахували, що на сьогоднішній день всі валютні запаси України більш ніж у два з половиною рази менше зовнішнього боргу, який в червні 2018 року становив понад 76 мільярдів доларів. При цьому гроші, які взяті у іноземних кредиторів у цілому становлять 47,2 мільярда доларів.

Для того, щоб легше усвідомити наскільки це величезна сума навіть для такої великої країни як Україна, фахівці підрахували, щоб повністю розрахуватися з усім державним боргом раз і на завжди, кожен українець повинен був би вийняти з кишені свого 1 800 доларів.

Гроші, які надаються різними кредиторами рано чи пізно потрібно обов’язково віддавати інакше буде непереливки. У наступному році уряд України має виплатити за борговими зобов’язаннями суму, що дорівнює майже 10 мільярдів доларів. Якщо врахувати, що бюджетні гроші – це гроші, які зароблені кожним українцем, то, як вже було не раз, по боргах платять прості українські роботяги.

Джерело: www.eurabota.ua