Поліцейські собаки в Латинській Америці скоро приєднаються до боротьби з COVID-19

За оцінками, у собак близько 300 мільйонів нюхових рецепторів – набагато більше, ніж у людей, що обумовлює їх виключний нюх.

З давніх-давен його використовували для виявлення наркотиків, зброї і трупів. Як повідомляє AFP, поліцейських собак в Латинській Америці на даний час навчають виявляти COVID-19.

У Сальвадорі поліція використовує штучні ароматизатори, схожі на піт людини, інфікованої коронавірусом, для дресирування собак.

«Це не так просто, тому що штами COVID-19, схоже, сильно змінюються», – сказав Уілбур Аларкон, дресирувальник собак Центральноамериканської наркополіцейські служби.

“Відомі на сьогоднішній день аромати були синтезовані і отримані з запахів для дресирування собак”, – пояснив він під час регіональних курсів з дресирування собак в Мексиці.

Аларкон очікує, що чотириногі поліцейські скоро почнуть патрулювати аеропорти, автовокзали і прикордонні переходи до Мексики.

Собака буде виявляти інфіковану людину, після чого буде активований строгий протокол біобезпеки, який знижує ризик зараження і перебування в безпосередній близькості від інфікованої людини.