Польських медиків позбавили від необхідності дотримуватися карантина через коронавіруса

“Влада Польщі ухвалила рішення звільнити медиків від обов’язку дотримуватися карантину після контакту з людьми, інфікованими новим коронавірусом”,- повідомляє ТАСС.

Про це повідомив на прес-конференції глава кабінету прем’єр-міністра Матеуша Моравецкого Міхал Дворчік. Він підкреслив, що 30 тисяч медиків зараз знаходяться на карантині, що в нинішній ситуації є великою втратою. «При необхідності тести на антитіла можна проводити кожен день»,- додав він.

Польський парламент скоро прийме закон, що дозволяє громадянам третіх країн з медичними спеціальностями працювати в Польщі.

Міністр охорони здоров’я Адам Недзельський сказав, що в Польщі 27000 ліжок для пацієнтів з COVID-19. «Ми хочемо досягти 30000-35000 ліжок в існуючій інфраструктурі, не рахуючи тимчасових лікарень»,- сказав він.

До кінця цього місяця влада планує надати 5,5 тисячі місць у тимчасових лікарнях у всіх регіонах країни.

“МОЗ попросив армію виділити війська для адміністративної роботи в лікарнях, які приймають пацієнтів з COVID-19”,- додав Неджельскі.

“Щоб поліпшити боротьбу з коронавірусом, польський уряд вирішив дозволити використання тестів на антитіла для діагностики. До сих пір для виявлення коронавіруса дозволялося використовувати тільки лабораторні тести”,- зазначає ТАСС.

З початку епідемії в Польщі заразилося 414 000 чоловік, близько 18 100 з яких знаходяться в лікарні. Приблизно 6 100 людей загинули і 159 000 одужали.

У суботу в Польщі зареєстровано рекордні 21897 нових випадків захворювання коронавірусом за один день.

“Безкоштовні апарати для штучного дихання і місця в лікарнях країни поступово закінчуються”,- зазначає ТАСС.