Робота в Японії стане реальністю: в країні спрощують правила отримання ПМЖ

Уряд Японії має намір значно спростити правила отримання прав на проживання в країні. Якщо дане рішення буде прийнято, то робота в Японії для багатьох українців стане набагато доступнішою.

Зараз японські власті розглядають можливість полегшення отримання ПМЖ тим іноземним громадянам, які можуть допомогти в просуванні японської культури і туризму.

828

Отримати право на легальну роботу в Японії зможуть талановиті представники сфери обслуговування. Зазначимо, що фахівців у цій галузі в країні не досить, що примусило японські влади шукати кадри за кордоном.

Згідно з даними статистики, в квітні поточного року в Країні Висхідного сонця побувало 2,57 мільйонів туристів. Однак, цієї кількості іноземних гостей для Японії не достатньо, оскільки туристична організація країни має намір збільшити кількість туристів до 40 мільйонів в рік.

Про те, як знайти роботу в Європі, ви зможете дізнатися з ЦЬОГО матеріалу.

Отримання ПМЖ в Японії планують спростити для представників готельного, ресторанного та дизайнерського бізнесу.

Згідно з планом, підготовленим Кабінетом міністрів країни, іноземцям, задіяним в менеджменті готельного або ресторанного обслуговування, нададуть почесні бали, які прискорять процес отримання ними ПМП.

Всього бали для надання права на проживання та роботу в країні Висхідного сонця отримають ті іноземці, які наберуть максимальну кількість балів у таких сферах, як освіта, річний дохід і професія.

Автоматично надавати ПМП також планують тим іноземцям, які закінчили кулінарні курси в Японії.

Остаточні зміни в існуючі правила отримання ПМЖ в Японії будуть опубліковані вже в червні 2017 року, коли уряд представить повний текст стратегії розвитку.

Читайте також:

1.У Китаї українцям обіцяють високу заробітну плату і пропонують роботу вчителем, нянею і танцюристом.

2.Українці Польщі так як 30 років тому Поляки для Німеччини

3.Професії майбутнього

4.Як стати громадянином Швеції: корисні поради для іммігрантів

5.Навчання та робота в Канаді: можливості і перспективи