У Польщі працює програма з працевлаштування українських студентів

Польські роботодавці охоче працевлаштовують студентів зі Східної Європи, в тому числі з України.

Вже рік в Польщі діє проект EdWork.pl, яка з одного боку допомагає українським студентам знайти добре оплачувані вакансії в Польщі, а з другого боку – місцевим роботодавцям тимчасових працівників на літній період з подальшою перспективою постійного працевлаштування.

Ініціатором проекту став Парламент студентів Польщі – громадська організація, що захищає права студентів, вирішує питання, пов’язані з навчанням молодих людей.

Цілі, які ставлять перед собою організатори – допомогти студентам з України знайти добре оплачувану роботу на канікули, а тим, хто вчиться в польських університетах посприяти в пошуках постійного робочого місця.

Координатор проекту Кирило Салата розповів, що «польські роботодавці розуміють необхідність збільшення зарплати для працюючої молоді. Сьогодні іноземні студенти в Польщі можуть заробляти по 3000 злотих на місяць (21 тисячу гривень)».

За участь в проекті EdWork.pl студентам нічого платити не потрібно. Після того, як студенти успішно попрацювали під час канікул, вони можуть знайти роботу, яку можна поєднувати з навчанням в польських університетах.

Такі проекти свідчать про те, що польські роботодавці та університети зацікавлені в тому, щоб залучати до країни якомога більше молодих людей з України. Одні зацікавлені у кваліфікованих працівниках, а інші – в студентах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Познанському університеті студентів, які приїхали навчатися з України, за успіхи в навчанні заохотили спеціальними стипендіями імені Яна Кульчика.

Згідно зі статистичними даними, в польських університетах українці становлять 55 відсотків з числа всіх іноземних студентів.