Японія має намір відновити навчання, незважаючи на коронавірус

Уряд Японії оголошує про відновлення шкільної діяльності в країні при ряді умов, включаючи активну вентиляцію в класі і підтримку фізичної дистанції між учнями і вчителями, повідомляє ТАСС.

Про плани відновлення навчального процесу було оголошено на прес-конференції в Токіо міністром освіти, культури, спорту, науки і технологій.

“Ситуація з коронавірусом в країні не покращилася. Необхідно підготуватися до відновлення шкільної роботи, не послаблюючи запобіжний режим”, – сказав міністр.

За його словами, влада оголошує про відновлення занять з початку нового навчального року 1 квітня. Після відкриття школи будуть дотримуватися суворі умови, в тому числі гарантії регулярної вентиляції класних кімнат, уникнення переповненості і суворого дотримання фізичної відстані між учнями і вчителями. Температура всіх учасників шкільного процесу також буде регулярно вимірюватися.

У той же час міністерство має намір вимагати відновлення карантину в цих школах, де виявляються нові випадки коронавірусу, і враховувати поширення інфекції в різних регіонах.

У зв’язку з поширенням коронавірусу уряд Японії зажадав, щоб школи були закриті і ізольовані з 2 березня. Рекомендація не була обов’язковою, але близько 99 відсотків шкіл виконали її. У той же час, навчання тривало в багатьох частинах країни, тому що жодного випадку коронавірусу не було виявлено.

В даний час в Японії зареєстровано понад 1800 випадків зараження новим коронавірусом, з яких 712 є пасажирами круїзного лайнера Diamond Princess. Смертність становить 52. Нові випадки зараження в Японії – близько 40 осіб на день, додає БТА.