Суперечки про коронавірусний економічний пакет впливають на ринки США, бензин подешевшає

Демократи і республіканці все ще не можуть домовитися про величезний економічний пакет в 1 трильйон доларів, щоб допомогти економіці США через кризу в період пандемії коронавірусу. Це також призвело до різкої лютої реакції в Twitter з боку президента США Дональда Трампа.

Трамп опублікував статтю “Nartiona Review”, в якій говориться, що лідер демократів в Сенаті Чак Шумер і спікер Палати представників Ненсі Пелосі, також демократ, попросили включити три нових пункти. По-перше, нові повноваження профспілок для перегляду колективні договори. По-друге, більш суворі норми для шкідливих викидів від авіаційного сектора. По-третє, збільшення допомоги для ВДЕ. Все це змусило Трампа здивуватися, що “цього ніколи не станеться”.

Триваюча відсутність розуміння призвела до негативної реакції на американські біржі. Індекс Доу Джонса давно впав нижче немислимих до недавнього часу 19 000 пунктів і вже на рівні 18 591,93 пункту, 3,04%-ве зниження. S&P 500 знаходиться на рівні 2 237,40, зниження на 2,93%, а відображає технологічний сектор Nasdaq Composite становить 6 860,67 пунктів.

Однак на нафтовому ринку спостерігається зростання цін-американська нафта становить 24,40 доларів за барель, 2,61%, а європейський сорт “Брент” – 28,01 доларів за барель.