Республіканці: “Люди похилого віку віддають перевагу смерті, а не Ковід-19, що завдає шкоди економіці США”

У той час як президент США Дональд Трамп наполягає на тому, щоб економіка країни відновила роботу через кілька тижнів, а не місяців, заступник губернатора Техасу заявив Fox News, що він вважає за краще померти через заходи органів охорони здоров’я, які руйнують економіку країни.

Він вважає, що “багато бабусь і дідусів” в країні погодяться з ним.

“Моє послання таке: давайте повернемося до роботи, давайте повернемося до життя, давайте проявимо кмітливість і тих з нас, кому за 70, ми подбаємо про себе”, – сказав 69-річний Ден Патрік.

“Не жертвуйте країною. Не робіть цього”, – закликав республіканець.

Він побоюється, що обмеження, введені для запобігання поширенню коронавірусу, можуть покласти край американському способу життя, яким вони його знають. Він схильний ризикувати життям літніх людей перед обличчям економіки США.

Ден Патрік похвалив президента США за те, що він зосередився на економіці.

“Я не хочу, щоб вся країна була принесена в жертву. Я розмовляв з сотнями людей… і всі говорили майже одне і те ж: ми не можемо втратити всю нашу країну. Наша економіка впаде”. За його словами, економіка впаде в рецесію, депресію, все суспільство впаде, якщо заходи триватимуть кілька місяців.

“Як сказав президент, рівень смертності дуже низький. Чи потрібно блокувати для цього всю країну? Думаю, нам потрібно повернутися до роботи”, – переконаний заступник губернатора.

Патрік зазначив, що він був у групі ризику, але був готовий пожертвувати своїм життям заради своїх шести онуків. Заступнику губернатора виповнюється 70 років наступного тижня.

Вчора Сполучені Штати підтвердили понад 100 смертей – вперше за день загинуло 100 і більше 100 осіб. У країні 557 смертей з близько 44 000 підтверджених випадків.