Прем’єр-міністр Данії ізолюється і здасть аналізи на коронавірус

“В офісі прем’єр-міністра Данії заявили, що Мете Фредеріксен і кілька ключових членів уряду ізолюються і тестуються на коронавірус. Це сталося після підтвердження того, що міністр юстиції виявився заражений вірусом”,- повідомляє DPA.

Міністр юстиції Нік Хеккеп сказав вчора ввечері, що у нього виявився позитивний результат, і він ізолював себе вдома. Він написав у Facebook, що у нього кашель і жар. Минулого тижня Хеккеп зустрівся з Фредеріксен  і декількома іншими міністрами і законодавцями.

Прем’єр-міністр буде ізолюватися до тих пір, поки не з’явиться результат тесту. Згідно із заявою її офісу, під час її зустрічі з Хеккапом правила соціальної дистанції були дотримані.

На даний час в самоізоляції перебувають 13 міністрів.

Серед тих, хто пройде тест після зустрічі з Хеккапом, будуть міністр фінансів, міністр закордонних справ, міністр оборони і міністр охорони здоров’я.

П’ятеро інших членів кабінету, включаючи міністра навколишнього середовища, заявили вчора, що ізолювали себе після зустрічі з депутатом, у якого був позитивний результат.

Лідер опозиції консерваторів Сорен Папі Поулсен також заявив, що заразився вірусом. Представник опозиції Ларс Крістіан Ліллехольт оголосив, що в понеділок був госпіталізований.