Уряд Японії вирішив додатково заробити на туристах

В Японії ввели новий податок.

Починаючи з 7 січня 2019 року, всі, хто при виїзді з країни користується літаком або подорожує кораблем, повинні додатково платити 1 000 ієн (за курсом – 9,2 долари).

Податок автоматично входить в ціну квитка на літак або корабель. Його повинні будуть платити всі – як громадяни Японії, так і іноземці, які приїжджали в країну в якості туристів або по своїх справах.

Ті, хто купив квитки до 7 січня 2019 року, податок платити не будуть. Також нововведення не стосується транзитних пасажирів, які зупиняються в країні не більше ніж на добу. Крім цього, податок не стягується з дітей, яким не виповнилося два роки, послів інших країн, а також державних гостей.

Вводячи новий податок, японський уряд розраховує на суттєве поповнення державного бюджету. За попередніми розрахунками експертів, доходи від нового податку за 2019 рік мають скласти близько 50 мільярдів ієн (450 мільярдів доларів).

Очевидно, що влада Японії вирішила скористатися зростаючою популярністю країни серед іноземних туристів. А також тим, що в наступному 2020 році в Токіо пройдуть літні Олімпійські ігри. Очікується істотне збільшення кількості туристів з усього світу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вперше кількість іноземних туристів, які приїхали до Японії, в 2018 році перевищила 30 мільйонів.

Джерело: news.eurabota.ua

14.01.2019