Нікола Стерджен спростувала чутки про звільнення з політики

Прем’єр-міністр Шотландії Ніколас Стерджен спростувала припущення щодо її майбутнього, заявивши, що не планує відмовлятися від політики.

“За її словами, чутки про те, що вона незабаром може піти з політики на передовій, – «мрії» її противників. Вона додала, що продовжить правити Шотландією як прем’єр-міністр до кінця повного терміну перебування в парламенті в Единбурзі”, – повідомляє BNR.

Стерджен була переобрана у травні після того, як її Шотландська національна партія виграла парламентські вибори з рекордною кількістю голосів. Тим не менш, вона часто говорить про емоційний тягар керівництва Шотландією під час пандемії Covid-19, що призвело до чуток про те, що вона може приділяти більше уваги своєму особистому життю, особливо після того, як в інтерв’ю журналу Vogue сказала, що хочуть з її чоловіком у майбутньому усиновити дітей.

В інтерв’ю ВВС 51-річна Осетр заявила перед осінньою конференцією її партії, яка розпочнеться у п’ятницю, що вона служитиме повний термін.

Один із основних пунктів маніфесту Шотландської національної партії – проведення другого референдуму про незалежність до кінця 2023 року, якщо пандемія контролюватиметься.