Заметіль призвела до аварії 130 автомобілів в Японії (ВІДЕО)

“Сильна хуртовина, що обрушилася на шосе на півночі Японії, призвела до аварії 130 автомобілів, в результаті чого одна людина загинула і 10 отримали поранення”, – повідомляє BBC.

Ураган обрушився на ділянку шосе Тохоку в префектурі Міягі сьогодні близько полудня. За словами офіційних осіб, близько 200 людей потрапили в аварію, і на даний час на місці події знаходяться рятувальники.

В останні тижні на Японію обрушилися сильні хуртовини, в деяких частинах країни очікується вдвічі більше снігопадів.

Влада вже ввела обмеження швидкості на дорозі до 50 км через погану видимість. “На момент інциденту максимальна швидкість вітру становила близько 100 км/год”,- повідомили місцеві метеорологічні органи. Постраждалим надається питна вода, їжа і ковдри, щоб зігрітися.

Сніг торкнувся частина високошвидкісної залізничної мережі Японії, і кілька поїздів в районі Тохоку були зупинені. За даними місцевих ЗМІ, в найближчі 24 години очікується випадання снігу в регіоні до 40 см.

Цієї зими країна переживає велику кількість снігопадів. Минулого місяця через сильний снігопад за два дні на шосе Канец було заблоковано понад 1000 автомобілів.

Погода настільки погана, що було скликано екстрену нараду, і прем’єр-міністр Есіхіде Суга закликав громадськість проявляти обережність.