Чоловік переховувався від коронавіруса в аеропорту Чикаго

“Під час пандемії в аеропорту Чикаго залишився пасажир, який вирішив, що один з терміналів стане його новим будинком. 36-річний Адітья Сінгх з Каліфорнії був спійманий тільки через три місяці, які він ховався і жив в аеропорту”, – пишуть ЗМІ. “Він стверджує, що боявся літати через COVID-19”, – повідомляє газета Chicago Tribune.

“Поліція заарештувала Сінгха на території міжнародного аеропорту О’Хара, що охороняється”, – повідомила прокуратура. Його звинувачують в порушенні безпеки аеропорту. За словами прокуратури, Сингх прибув до аеропорту О’Хара рейсом з Лос-Анджелеса 19 жовтня і з тих пір жив в зоні безпеки аеропорту.

Суддя округу Чикаго Сюзанна Ортіс вражена заявами прокуратури: «Отже, якщо я правильно розумію, ви стверджуєте, що в зоні безпеки терміналу аеропорту О’Хара з 19 жовтня 2020 року по 16 січня 2021 року проживала невстановлена і стороння людина?»

У суботу вдень, 16 січня, двоє співробітників United Airlines попросили Сінгха представитися. Помічник генерального прокурора Кетлін Хагарті каже, що Сінгх був в масці, і показала їм посвідчення особи працівника аеропорту, яке він носив на шиї. Бейджик фактично належав операційному директору, який оголосив про його зникнення 26 жовтня.

Співробітники викликали поліцію, яка заарештувала Сінгха в Терміналі 2. Хагерті сказала, що Сінгх знайшов бейджик одного із співробітників в аеропорту і «побоявся їхати додому через COVID-19». Він вижив, отримуючи їжу від інших пасажирів.

Сінгх живе в передмісті Лос-Анджелеса, в місті Оранж. За словами помічника державного захисника Кортні Смоллвуд, він має ступінь магістра громадського харчування, безробітний і живе в одній квартирі з сусідами по кімнаті. Було неясно, що привело Сінгха до Чикаго, і чи має він якесь відношення до цього міста. У вироку Ортіс ухвалила, що Сінгх повинен заплатити 1000 доларів, щоб його звільнили. Також йому буде відмовлено в доступі до аеропорту.

Управління авіації Чикаго заявило, що їх пріоритетом є безпека аеропорту, і що Сінгх не представляє небезпеки. «Хоча цей інцидент все ще розслідується, ми змогли встановити, що цей джентльмен не уявляв небезпеки для безпеки аеропорту або подорожуючих. Ми продовжимо працювати з нашими партнерами з правоохоронних органів, щоб ретельно дослідити це питання»,- заявили вони.

Але суддя Ортіс не погодилася, назвавши обставини «шокуючими», оскільки Сінгх перебував в безпечній частині аеропорту з фальшивим ім’ям в той час, коли аеропорти повинні бути абсолютно впевнені в тому, що люди відчувають себе в безпеці під час подорожі. «Я думаю, що ці передбачувані дії роблять його небезпечним для суспільства», – сказала Ортіс.