Франція та ОАЕ підписали контракт на постачання 80 винищувачів Rafale

“Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) домовилися з Францією про купівлю 80 французьких винищувачів Rafale, що є найбільшим міжнародним замовленням, коли-небудь зробленим на військові літаки. Про це заявили офіційні особи під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Еміратів”, – повідомляє AFP .

“ОАЕ, один із найбільших замовників французької оборонної промисловості, також погодився придбати 12 військово-транспортних вертольотів Caracal”, – йдеться у заяві президента Франції.

«Це результат стратегічного партнерства між двома країнами, що зміцнює їхню здатність працювати разом в ім’я своєї автономії та безпеки», – заявив Макрон.

Замовлення Rafale є найбільшим міжнародним замовленням на літаки з моменту його введення в експлуатацію у 2004 році.

Угода була підписана генеральним директором Dassault Aviation Еріком Трап’є, коли Макрон провів переговори з принцом Абу-Дабі Мохаммедом бен Заїдом у перший день свого візиту до Перської затоки.

Купуючи літаки Rafale, побудовані Dassault Aviation, ОАЕ наслідують приклад конкурента Gulf Qatar, який купив 36 літаків, та Єгипту, який замовив 24 літаки у 2015 році та 30 на початку цього року.