Президент Toshiba пішов у відставку

Президент японської корпорації Toshiba Нобуаки Куруматані подав у відставку через гострі внутрішні розбіжності з приводу спроби британського інвестиційного фонду CVC Capital Partners купити компанію.

Про відставку було оголошено на засіданні ради директорів компанії. Діяльність Куруматані раніше піддавалася різкій критиці з боку ряду акціонерів, які звинуватили його в корисливих інтересах при спробі укласти угоду з продажу корпорації. Раніше він очолював японське відділення CVC Capital Partners.

Ціна акцій Toshiba на 6 квітня перевищила 1,7 трлн. ієн (майже 16 млрд. доларів). Британський фонд запропонував їм більше 2 трильйонів ієн (більше 18 мільярдів доларів). Це могла бути одна з найбільших угод подібного роду в історії Японії, але деякі експерти вважають, що пропозиція британського фонду не відповідає істинній вартості Toshiba.

В останні роки корпорація переживає кризу, пов’язану зі скандалом з фальсифікацією її фінансової звітності, що вибухнув в 2015 році, а також з серйозними втратами, які вона понесла в 2017 році через банкрутство свого американського підрозділу.