Китай зупинився на три хвилини, щоб вшанувати пам’ять “мучеників” коронавируса

Китай зробив паузу на три хвилини, щоб вшанувати пам’ять “мучеників” коронавируса, повідомляють ЗМІ.

Сьогодні в країні оголошенонаціональний траур.

О 10 годині ранку за місцевим часом в Пекіні і по всьому Китаю люди мовчки зупинилися на три хвилини в пам’ять про пацієнтів і працівників охорони здоров’я, які померли від коронавируса. Автомобілі, потяги і кораблі використовували гудки, а також повітряні сигнальні сирени в пам’ять про більш ніж 3000 жертв вірусу в країні.

Найбільш постраждавше від вірусу місто Ухань з 11 мільйонами жителями також затихло. В ньому були чутні тільки гудки і сирени. Вірус вбив 2567 чоловік в цьому місті.

Медичний персонал з лікарні Тунцзі вийшов і повернув голови до головного будинку. Деякі з них були в захисному одязі, що стало символом глобальної кризи.

Державні ЗМІ показали, що президент Китаю Сі Цзіньпін і інші урядові лідери схиляють голови перед будівлею уряду Пекіна.

Прапори в країні опущені.

Тим часом, китайські ЗМІ CGTN повідомили, що в країні було підтверджено 19 нових випадків зараження коронавірусом, 18 з яких подорожували за кордон. Ще у 64 осіб є коронавірус, але немає симптомів. В цілому 1030 пацієнтів не мають симптомів, але знаходяться під наглядом лікаря.

У Китаї понад 81 000 підтверджених випадків коронавируса.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, зареєстровано понад 970 000 випадків захворювання і більше 50 000 випадків смерті. Випадки захворювання зареєстровані в 206 країнах і територіях. Дані Джона Хопкінса показують більш 1,1 мільйона випадків і більше 58 000 померли в 181 країні, понад 226 000 з них видужали.