Японія вводить паспорти вакцинації в наступному місяці

“Уряд Японії має намір почати видачу паспортів вакцинації для вакцинованих від нового коронавіруса в середині або наприкінці липня. Про це повідомив сьогодні на черговій прес-конференції генеральний секретар Кабінету міністрів Кацунобу Като”, – передає ТАСС.

«Ми почали підготовку до видачі паспортів вакцинації, які, відповідно до угод з країнами-партнерами, послаблять деякі обмеження на в’їзд вакцинованих проти коронавіруса», – сказав Като.

«Паспорти будуть видаватися у вигляді сертифіката, але ми також вивчили можливість цифрового поширення», – сказав він. За непідтвердженою інформацією, високопоставлені японські чиновники вже використовують відповідні сертифікати під час поїздок до інших країн, так як США і країни Європи все частіше вимагають інформацію про вакцинації.

Вакцинація проти коронавіруса в Японії почалася в середині лютого. На сьогоднішній день імунізацію пройшли 2,9 мільйона з 4,8 мільйона медичних працівників. 12 квітня розпочалася вакцинація 36 мільйонів чоловік старше 65 років.