Новорічні канікули в Японії під загрозою

“Адміністрація японської імператорської сім’ї розглядає можливість скасування новорічних свят, які традиційно проходять для місцевого населення в січні. Причина – нова хвиля поширення коронавіруса в країні”,- повідомляє інформаційне агентство Kyodo.

Щороку в перші дні січня десятки тисяч японців збираються перед Імператорським палацом в Токіо, щоб побачити імператорську пару. Імператор і імператриця, а також інші члени імператорської родини кілька разів на день виходять на спеціальний балкон, захищений броньованим склом, і вітають святкуючих.

Відзначається, що останній раз цей традиційний захід скасовувався в 1990 році через національний траур, оголошений в зв’язку зі смертю імператора Хірохіто.

В Японії на минулому тижні щодня реєструвалося понад тисячу нових випадків коронавіруса. Місцева влада визнає, що це може бути третя хвиля коронавіруса в країні. Темпи зростання нових інфекцій в Японії збільшуються на тлі ослаблення обмежувальних заходів і відновлення внутрішнього туризму. Через пандемії в Японії зараз практично немає обмежень для бізнесу. Рекомендується надягати захисні маски, але навіть на вулиці японці вважають за краще використовувати ці засоби індивідуального захисту.