Український паспорт вже оформили понад чверть українських громадян

Майже 11 мільйонів українських громадян, як підрахували у Державній міграційній службі, мають біометричні закордонні паспорти.

Введення півтора роки тому безвізового режиму між Україною і Європейським союзом, а також протягом року підписання про введення безвізу і з іншими країнами, зробило оформлення біометричного паспорта серед українців дуже популярним.

У період з січня по листопад цього року українські громадяни оформили 4,5 мільйона біометричних паспортів. У минулому році за 11 місяців було оформлено 4 мільйони паспортів, які дають можливість кожному власникові документа подорожувати без віз по всіх країнах Євросоюзу і тих, з якими Україна підписала договори про введення безвізу.

Для зручності і більш швидкого оформлення документа недавно був представлений онлайн-сервіс, скориставшись яким отримати документ в більш стислі терміни стало вже реальністю. За допомогою спеціальної програми будь-хто може внести онлайн свої персональні дані для оформлення біометричних паспортів. Як зазначають у відомстві, це дасть можливість значно скоротити час особистого візиту до відділення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що згідно зі статистичними даними безвізовий режим активно використовується українцями. За рік дії наші співгромадяни більше 20 мільйонів разів перетинали кордон між Україною і країнами Євросоюзу.

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018