Військового командира талібів убили під час нападу на кабульську лікарню

Військового командира талібів було вбито після того, як його люди відреагували на вибух терориста-смертника, скоєний “Ісламською державою”, та стрілянину в лікарні в столиці Афганістану. Про це повідомляє AFP із посиланням на офіційних осіб.

Хамдулла Мохліс, член жорсткої мережі Хаккані та офіцер спецназу Корпуса Бадрі, є найвищою особою, вбитою з того часу, як таліби захопили Кабул.

“Коли він отримав інформацію про напад на лікарню Сардара Дауда Хана, Маулві Хамдулла (Мохліс), командир Кабульського корпусу, негайно кинувся до місця події”, – сказав представник талібів.

«Ми намагалися зупинити його, але він засміявся. Пізніше ми дізналися, що він був загинув, борючись віч-на-віч з терористами», – додав він.

Атака почалася з терориста-смертника, який привів у дію вибухівку біля входу до закладу, перш ніж бойовики увірвалися до лікарні.

Відповідальність за теракт у центрі столиці взяли на себе джихадисти. «Ісламська держава-Хорасан» заявила у своєму Telegram-каналі, що «п’ять бойовиків з їхнього угруповання здійснили скоординовані атаки».

Щонайменше 19 людей було вбито і ще 50 отримали поранення внаслідок нападу у вівторок у Кабулі, останнього, що вразив Афганістан після приходу до влади талібів. Нагадуємо, що в медичній установі сталося два вибухи, за якими послідувала стрілянина.