Китайські вчені вважають, що новий препарат може зупинити пандемію коронавіруса без вакцини

“Вчені в Китаї вважають, що новий препарат може зупинити пандемію без вакцин”, – повідомляє AFP.

Китайська лабораторія в Пекінському університеті розробляє препарат проти коронавіруса. Це не тільки скоротить період одужання пацієнтів, які страждають від коронавіруса, але навіть забезпечить короткочасний імунітет до інфекції.

Директор Університету інновацій в області геноміки повідомив інформаційному агентству, що препарат успішно застосовується на етапі тестування на тваринах. Експерт пояснив, що коли нейтралізуючі антитіла вводять зараженим мишам, через п’ять днів вірусне навантаження знижується на 2500%, що означає, що потенційно лікарський засіб має терапевтичний ефект.

У препараті використовуються нейтралізуючі антитіла, що виробляються імунною системою людини, для запобігання зараження вірусом клітин, виділених китайськими вченими з крові 60 пацієнтів, що видужали.

Дослідження групи, опубліковане в науковому журналі Cell в неділю, показало, що використання антитіл забезпечує «потенційне» вилікування від хвороби і скорочує період одужання.

Препарат повинен бути готовий до застосування вчасно, до можливої ​​нової хвилі інфекції взимку. Випробування заплановані в Австралії та інших країнах.

У Китаї вже є п’ять потенційних коронавірусних вакцин, які були протестовані на людях. Але Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що розробка вакцини може зайняти 12-18 місяців.