Квитки до знаменитого римського Колізею подорожчають

Уже десять років ціна вхідного квитка до Колізею залишається постійною. Схоже, що прийшов час для змін.

Керівництво музейного комплексу, до якого входить і Колізей, вирішило, що вартість на відвідування однієї з головних визначних пам’яток Риму повинна в цьому році зрости на третину. Планується, що ціна буде підвищена, починаючи з листопада цього року.

Тариф «Базовий» з 1 листопада 2019 року обійдеться туристам, які захочуть крім відвідування самого амфітеатру Колізею, побувати ще й в Римському форумі і на Палатинському пагорбі, в 16 євро. На сьогоднішній день ціна квитка становить 12 євро.

Директор Археологічного парку Альфонсин Руссо розповів, що таке рішення було прийнято, оскільки Колізей знаходиться на четвертому місці серед найбільш відвідуваних культурних об’єктів в світі, але доходи від продажу квитків одні з найнижчих, тому ситуацію потрібно починати міняти.

З 11 квітня для туристів стане доступний тариф «Супер» за ціною 16 євро. Купивши цей квиток, можна буде подивитися Римський форум, Палатинский пагорб і музей, Палац Флавіїв, Кріптопортік Нерона і Храм Ромула.

Підраховано, що в 2018 році в Колізеї побували 7,6 мільйона людей. Протягом останніх двох років кількість туристів, що відвідали унікальний пам’ятник стародавньої архітектури, збільшилася на 9,3 відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість українських туристів, що побували в Португалії минулого року, збільшилась майже в 10 разів.

У національному парку Італії Чінкве-Терре туристів будуть штрафувати за прогулянки по гірських стежках в невідповідному для цього взутті.