Суд Лагоса засудив принца до смертної кари за вбивство боса

«Нігерійський принц Адвале Ойекан з Лагоса був засуджений до смертної кари за вбивство своєї начальниці. Принц, який є сином покійного правителя Лагоса, був найнятий в якості керуючого рестораном»,- повідомляє BBC.

Він звинувачується разом з Латіфом Балогун у вбивстві їх боса Сікірати Екун. Місіс Екун була забита до смерті і кинута до колодязю в своєму будинку в Лагосі 17 жовтня 2012 року.

У своєму рішенні суддя Раліату Адебій з Високого суду Лагоса заявив, що підсудні звинувачуються в змові з метою здійснення вбивства.

У суді прокурор заявив, що принц Адвале найняв Балогуна, щоб задушити Екун, з метою захоплення її бізнесу і майна. Коли родичі вбитої розшукували її, принц Адевале відправив їм електронного листа з її телефону, в якому повідомлялося, що вона поїхала до Абуджі.

Після тривалих пошуків її тіло було виявлено тільки через два місяці, в грудні 2012 року, копачами свердловин і пожежними.

Засуджені наділи на тіло генератор, газовий балон і інші предмети домашнього ужитку, щоб сховати його в 300-метровій свердловині. Ці двоє були засуджені до смертної кари відповідно до розділів 221 і 231 Державного кримінального кодексу Лагоса.