Через карантин, пов’язаний з COVID-19, загинув 19-річний хлопець

Трагедія вразила англійське місто Манчестер через загибель 19-річного Фінна Кітсона.

Молода людина померла в своєму гуртожитку в результаті найсильнішої панічної атаки під час карантину, введеного в кампусі через спалах COVID-19.

За останні чотири тижні Манчестерський університет став джерелом інфекції, і там було зареєстровано понад 1000 випадків. Тому академічне керівництво вирішило призупинити заняття і всіх студентів перевести на дистанційне навчання.

Кітсон пережив напад паніки, коли дізнався від своїх одногрупників, що всіх помістять на карантин в своїх гуртожитках через велике зростання нових випадків COVID-19 в університеті. Пізніше органи охорони здоров’я підтвердили місцевим ЗМІ, що смерть студента не мала нічого спільного з новим коронавірусом.

Батько померлого хлопця в соціальних мережах розкритикував слабку і несвоєчасну психологічну допомогу, яку, за його словами, слід надавати людям, коли вони поміщаються в такі обмежувальні умови, як карантин. “Якщо ви ізолюєте молодих людей через COVID-19 без особливої ​​підтримки, ви повинні очікувати, що вони будуть відчувати сильне занепокоєння. Через це помер наш син, якого ми дуже любимо і сумуємо”, – сказав він.

Багато провідних фахівців острова попереджають, що раптове введення карантину і будь-яких обмежень може завдати шкоди психічному здоров’ю людей, незалежно від їх віку.