Працівники мережі польських супермаркетів TESCO вимагають підвищення зарплати

Спір про підвищення заробітної плати у мережах супермаркетів Tesco, триває не один рік. Але, на жаль, кожному підняття зарплат передує довга боротьба між профспілками і керівництвом компанії. Керівництво мережі супермаркетів TESCO дає обіцянки, а потім не дотримується їх.

Керівництво магазинів TESCO, вирішило боротися з нестачею працівників, у такий спосіб надаючи додаткові обов’язки працівників, при цьому обіцяв їм доплатити гроші за це. Таким чином, керівництво має можливість компенсувати необхідність збільшення заробітної плати для персоналу. Згідно з договором, укладеним між профспілками і керівництвом влітку, винагорода для працівників, які мають досвід роботи більше 3 місяців, повинна становити 2600 злотих брутто.

Однак виявляється, що, змінивши назву професії і збільшивши коло обов’язків, наприклад, замість «співробітник залу» з’явився «менеджер». Адміністративні обов’язки були додані, працівникам нижчого рівня і таким чином, вони стали офіційно займати керівні посади, тому вони не мають права на підвищення.

 сеть супермаркетов Tesco

Професійні профспілки “Солідарність” протестують проти несумлінних дій, Tesco. Профспілка «Солідарність» з початком змін у кадровому напрямку в Tesco висловили думку, що зміна напрямку кадрів не може залишатися з низькою заробітною платою і є невиправданою спробою керівництва мережі, заощадити за рахунок робітників.

Профспілки відзначають, що зміна умов праці у вигляді зміни посади і підвищення відповідальності, вимагає збільшення зарплати, а відсутність зростання для працівників, накладання на них додаткових обов’язків і низька винагорода, ніщо інше як відкрита дискримінація.

Джерело: www.eurabota.ua

26.10.2018