Протестуючі в Азербайджані зажадали війни з Вірменією

“Азербайджанська поліція розігнала акцію протесту в столиці країни Баку у вівторок увечері на підтримку армії, після того, як 11 солдатів були вбиті в результаті прикордонних сутичок з Вірменією”,- повідомляє AFP.

В цілому з неділі було вбито 16 чоловік в ході найгірших за останні роки боїв між двома країнами Південного Кавказу. Бойові дії викликали побоювання повномасштабного конфлікту в регіоні.

Протягом десятиліть обидві країни не могли дійти згоди щодо Нагірного Карабаху, який був захоплений етнічними вірменськими сепаратистами в 1990-х роках під час війни, в якій загинули 30 000 чоловік.

Найбільша акція протесту в столиці Баку за останні роки пройшла вчора ввечері. Демонстранти вимагали мобілізації армії для повернення Нагірного Карабаху.

Розмахуючи прапором Азербайджану, вони скандували «Карабах – це Азербайджан!» і «Мобілізація!».

Громадські зібрання в Азербайджані заборонені через обмеження для боротьби з коронавірусом.

Демонстранти підійшли до парламенту, а деякі навіть увійшли в будівлю, що викликало реакцію правоохоронних органів, які використовували водяні гармати для розгону натовпу. Репортер AFP повідомив про арешти і побиття поліцейськими протестуючих кийками.