Скляні мости на півночі Китаю місцева влада вирішила поки закрити

Після того, як різко збільшилася кількість туристів, які серйозно травмувалися під час прогулянок по скляним мостам, а двоє з них померли від отриманих травм, місцева влада заборонила прогулянки по них на невизначений період часу.

Влада провінції Хебей на півночі Китаю ухвалила рішення закрити для відвідувачів всі 32 скляні мости, а також пішохідні доріжки і оглядові майданчики, з яких відкривався чудовий вид на гори.

Ці споруди привертали увагу величезної кількісті туристів завдяки можливості не тільки помилуватися мальовничою гірською місцевістю, але і зробити оригінальні фотографії. Самі по собі скляні мости і оглядові майданчики є інженерними об’єктами, які захоплюють уяву.

Наприклад, таким мостом, який був закритий для туристів, є найдовший скляний міст в світі – Хон’ягу. Конструкція простягається майже на 500 метрів між двома скелями. Вона вимощена більш ніж 1000 скляних панелей.

Вже не перший раз у Китаї змушені закривати для відвідувачів такі споруди. У серпні 2016 року в провінції Хунань, в мальовничих горах Чжанцзяцзе, був відкритий скляний міст. Однак через два тижні його довелося закрити, оскільки він був розрахований на відвідування всього 8000 відвідувачів на день, а бажаючих прогулятися по ньому виявилося в десять разів більше. Це могло призвести до непоправних наслідків.

На даний час в Китаї проводяться комплексні перевірки безпеки всіх скляних конструкцій, яких у країні налічується близько 2300.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що недавні масові заворушення в Барселоні, які тривали цілий тиждень, призвели до мільйонних збитків у туристичному секторі Іспанії.

Польський уряд розробив план розвитку прикордонного туризму з Україною. Такий вид туризму підходить для жителів прикордонних районів обох країн.