В Італії встановлений новий рекорд по кількості туристів

Число туристів в Італії зросло до рекордних показників. Звичайно в країні для цього є всі умови і робота з розвитку туристичного сектора економіки ведеться системно.

Туризм приносить в бюджет країни величезні суми грошей від чого виграють не тільки власники готелів і ресторанів, а й прості італійці, оскільки робочих місць в туристичній інфраструктурі хоч відбавляй.

За даними Національного інституту статистики, найбільша кількість туристів приїхала до Італії з Німеччини, їх частка серед всіх іноземних мандрівників і відпочиваючих становить близько 14 відсотків.

Крім німців, в Італію також вважають за краще приїжджати туристи зі Сполучених Штатів, Великобританії, Франції. Найбільш відвідуваними містами країни є Рим, Венеція, Мілан і Флоренція.

У готелях країни за рік зупинялися 275 мільйонів осіб – фантастичне число, яке в кілька разів більше всіх жителів Італії. Середній час, на який зупинялися іноземні туристи, становив в середньому 3 ночі.

В останні роки серед туристів, що приїжджають в Італію, простежується тенденція, коли іноземні мандрівники воліють зупинятися в приватному секторі. Цьому сприяють соціальні мережі і додатки в Інтернеті для любителів подорожей. Кількість таких туристів збільшилася на 8 відсотків. Оскільки ночувати в приватному секторі набагато дешевше, ніж в готелях, середня тривалість перебування становить 5 ночей.

Нагадаємо, міська рада Риму, прийняла і почала застосовувати на практиці нові правила, щоб захиститися від величезного числа туристів, які круглий рік відвідують «вічне місто».

Джерело: www.eurabota.ua

04.12.2018