Прем’єр-міністр Італії розповідає про швидке поширення коронавірусу

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте пояснив швидке поширення нового вірусу в північній Італії “не зовсім адекватним” управлінням місцевої лікарні, повідомив Франс.

«Зрозуміло, що є спалах, і саме там вірус поширюється», – сказав Конте в ефірі на Rai Uno.

«Вже відомо, що структура лікарні не була належним чином керована відповідно до попереджувальних протоколів, рекомендованих у таких випадках, і це, безумовно, сприяло поширенню збудника», – додав прем’єр-міністр.

Як з’ясувалося, головним спалахом епідемії в Італії стало місто Кодон, розташоване у 60 км на південь від Мілана, з населенням 15 000 осіб, куди в середу було госпіталізовано 38-річного на ім’я Матіас. Він вважається «пацієнтом номер один», з ідентичними випадками в Ломбардії, найсерйозніше постраждалому регіоні, де в Італії налічується 172 пацієнта з 229, 7 із яких вже померли, повідомляє BTA.

Згідно з повідомленнями засобів масової інформації, його дружина, яка була на восьмому місяці вагітності, була інфікована, як і його родичі, ряд лікарів і санітарів з бригади по догляду, а також пацієнти лікарні, в якій він лежав, а також люди, які контактували з ними.

Раптовий різкий стрибок числа пацієнтів з п’ятниці, збільшився за 4 дні з 6 до 229 людей, робить Італію найбільш постраждалою країною в Європі та третьою в світі після Південної Кореї та Китаю, додав AFP.

Є можливість відстежувати в реальному часі дані про смертельний китайський коронавірус: