Третина людей у ​​віці від 40 років страждає на хронічні захворювання

Згідно з довгостроковим британським дослідженням, приблизно кожна третя людина середнього віку має ряд хронічних проблем зі здоров’ям.

У дослідженні з 1970 року періодично відстежувалося життя приблизно 17 000 чоловік, які народилися в Англії, Шотландії та Уельсі. Близько 8000 з них були опитані для дослідження Університетського коледжу Лондона, опублікованого в журналі BMC Public Health.

“Виявляється, 34% людей у ​​віці 46-48 років мають дві або більше хронічних проблеми зі здоров’ям, такі як високий кров’яний тиск і психічне захворювання”, – повідомляє BBC.

Найбільш часто реєструються такі проблеми зі здоров’ям:

  • зловживання алкоголем – 26%
  • рецидивні проблеми зі спиною – 21%
  • психічні проблеми – 19%
  • високий кров’яний тиск – 16%

Також сюди входять артрит, діабет 2 типу та астма або бронхіт.

Провідний дослідник доктор Девід Гондек сказав, що він був здивований і стурбований тим, скільки людей мали проблеми зі здоров’ям, коли вони були «ще відносно молоді».

“Це не найкраща перспектива для старіючого населення, яке, як очікується, буде жити довше, але з дуже поганим здоров’ям».

Діабет і високий кров’яний тиск частіше зустрічаються у людей з ожирінням.

Люди з більш поганим життєвим середовищем або ті, у кого були проблеми з психічним здоров’ям у підлітковому віці, також з більшою ймовірністю будуть мати погане здоров’я.

Дослідники припускають, що цільові заходи громадської охорони здоров’я в дитячому і підлітковому віці можуть поліпшити результати для майбутніх поколінь.

Експерти радять: “Навіть у старшому віці гарне харчування, обмеження споживання алкоголю, відмова від куріння і регулярні фізичні вправи можуть мати значення”.