85-річний Берлусконі може стати президентом Італії

Не турбуючись про проблеми зі здоров’ям, сексуальні скандали та старість, колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі вперто виконує обіцянку, яку він колись дав своїй матері: якось стати президентом.

“Парламент Італії обере нового главу держави на початку наступного року, і 85-річний Берлусконі лідирує у перегонах, які можуть змінити політичну ситуацію в Італії”,- повідомляє Guardian.

На його шляху є серйозні перешкоди, але він просуває себе з ентузіазмом, який допоміг йому виграти три голоси у парламенті та стати прем’єр-міністром Італії у повоєнний період із найдовшим терміном його перебування на посаді.

«Я зустрічався з ним двічі за останні два тижні, і він був сповнений ентузіазму», – сказав член партії Берлусконі Forza Italia, який побажав залишитися неназваним.

Проте мільярдер та медіамагнат Сільвіо Берлусконі – фігура дуже неоднозначна. У 2013 році він був тимчасово позбавлений права обіймати державні посади після засудження за податкове шахрайство, і в даний час він все ще перебуває під слідством за останнім із серії справ про підкуп свідків у процесі проституції неповнолітніх у зв’язку з його участю у горезвісних секс-вечірках.