Італія тимчасово легалізувала перебування нелегальних працівників в сільському господарстві і для допомоги на дому

“Уряд Італії ухвалив рішення тимчасово легалізувати статус нелегалів, які працюють в сільському господарстві та допомагають по дому, щоб забезпечити їх медичну страховку в зв’язку з новим коронавірусом”, – повідомляє AFP.

«Ми досягли важливого результату в боротьбі зі злочинністю та висвітленні сірої економіки»,- сказав прем’єр-міністр Джузеппе Конте.

Постанова уряду направлено на забезпечення належного рівня медичного страхування в разі кризи, викликаної коронавірусом, і на боротьбу з нелегальними трудовими відносинами між працівниками і роботодавцями.

“Кожного літа тисячі сільськогосподарських робітників з України, Болгарії, Румунії та Африки приїжджають до Італії, щоб збирати фрукти і овочі. Вони часто отримують мізерну заробітну плату, а іноді живуть в таборах з поганою гігієною”, – відзначає AFP.

В урядовому рішенні також міститься заклик до муніципальної і районної влади вжити термінових заходів для забезпечення здорового і безпечного житла для іноземних працівників з метою запобігання поширенню нового коронавіруса.