Чому вдова Стіва Джобса залишає своїх дітей без спадщини?

Вдова засновника Apple, Стіва Джобса, філантроп Лорен Пауелл Джобс, не залишить своїм дітям спадщину в кілька мільярдів доларів, що залишився після смерті її чоловіка. Про це вона сказала в інтерв’ю The New York Times.

«Я не зацікавлена ​​у збільшенні багатства з покоління в покоління, і мої діти знають це», – сказала Пауелл Джобс. «Стів не хотів цього. Якщо я проживу достатньо довго, зі мною все закінчиться», – сказала вона з посиланням на BGNES.

За її словами, ситуація, коли невелика група людей контролює значну суму грошей, «неправильна та несправедлива». «Ми бачили це на рубежі 19 і 20 століть з сім’ями Рокфеллера, Карнегі та Форда. Таке накопичення багатства небезпечне для суспільства. Так не повинно бути», – сказала Джобс.

Вдові Стіва, який помер від раку підшлункової залози в жовтні 2011 року, 56 років, у неї троє дітей. New York Times оцінює його стан в 27,5 мільярдів доларів. У 2004 році Пауелл заснувала Emerson Collective, благодійну організацію, яка брала участь в проектах, спрямованих, серед іншого, на зниження соціальної нерівності.

Заснована в 1976 році, компанія Apple виробляє смартфони, планшети, комп’ютери iMac, iPhone, ноутбуки MacBook, музичні плеєри iPod та інше високотехнологічне обладнання. Штаб-квартира знаходиться в Купертіно, штат Каліфорнія, і є однією з найбільших корпорацій у світі. За оцінками ТАСС, його ринкова капіталізація становить близько 1,4 трильйона доларів.