Тільки 1% з протестованих угорців зіткнулися з коронавірусом

“Попередні результати триваючого медичного обстеження угорського населення показують, що близько 1% заражені коронавірусом”,- повідомляє BBC.

З 8700 протестованих тільки два дали позитивний результат, а у дев’яти вже були антитіла. Тести є добровільними і не включають пацієнтів в таких установах, як будинки пристарілих. Ще 9000 осіб будуть перевірені на наступному тижні.

Офіційна статистика в Угорщині показує, що 3300 чоловік були заражені цим вірусом, а 425 померли. Опитування показало, що від 0,27% до 1,1% населення, як вважають, заразилися вірусом, тобто від 22000 до 93000 чоловік серед 8,3 мільйони угорців у віці старше 14 років.

Угорщина є однією з найменш постраждалих країн щодо коронавіруса, але її уряд прийняв деякі запобіжні заходи по боротьбі з ним. У тому числі право прем’єр-міністра на введення указом надзвичайного стану, поки це буде необхідним. Прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що необхідно «готуватися до гіршого і сподіватися на краще».

Він наказав підготувати 36000 з 65000 лікарняних ліжок країни для пацієнтів з коронавірусом. Не більше 1000 були заповнені за один раз.

У минулі вихідні був відкликаний міністерський наказ про переведення всіх важко хворих пацієнтів з коронавірусів в країні в дві лікарні в Будапешті.

Авторитетний і шанований лікар, який попросив не називати його імені, сказав Бі-бі-сі, що боротьба з пандемією медичним персоналом є зразковою. “Заходи по соціальному дистанціювання, введені урядом на ранньому етапі, а також самодисципліна населення, щоб залишатися вдома, є ключовими факторами успіху Угорщини”, – сказав він.