Італійці радіють зниженню пенсійного віку і появі базового доходу

В Італії прийняли вкрай незвичайне для сучасного світу рішення. У країні був знижений поріг пенсійного віку, а також введена система безумовного базового доходу.

Сенсаційне рішення було напередодні схвалено Президентом Італії. Відповідно до нового Закону, на пенсію італійці будуть виходити в 62 роки. Крім того, безробітні отримуватимуть допомогу в розмірі 780 євро на місяць.

Декрет-закон має на меті реалізацію нової системи порядку виходу на пенсію, а також введення цивільного доходу. Тобто, італійці будуть отримувати майже 800 євро в місяць «просто так», незалежно від наявності у них роботи або інших соціальних пільг.

Читайте також: Польський уряд допомагає українським родинам

Відзначимо, що для того, щоб отримати «зарплату громадянина» італієць або італійка повинні будуть провести на громадських роботах, мінімум, 8 годин, надати довідку про пошук роботи, а пізніше прийняти одне з них хоча б на тимчасовій основі.

Додамо, що вийти на пенсію у віці 62 років можуть не всі італійці, а лише ті, хто пропрацював хоча б 38 років. Всі інші можуть розпочато відпочивати лише після досягнення 67 років.

Нові норми вступлять в силу вже навесні цього року для «приватників», і восени – для держслужбовців.