Потужний шторм обрушився на південний – захід Франції

Потужні вітри і проливні дощі охопили південно-західну Францію в неділю, викликавши гігантські хвилі в океані, викорчовуючи дерева, залишаючи близько 140 000 чоловік без електрики, заявила влада. Стихія рухається в напрямку центру країни, а метеорологи попереджають про другу хвилю дощів.

Над півостровом Кап-Ферре в Атлантиці швидкість вітру перевищувала сто шістдесят кілометрів на годину. Шторм і проливні дощі викликали численні повені в містах на південь від Бордо.

Сто тисяч будинків залишилися без електрики. У багатьох регіонах порушені транспортні сполучення через падіння гілок, чагарників або дерев. Кілька транспортних артерій були затоплені або перекриті деревами, що впали.

Метеорологи попереджають, що після першої хвилі гроз можна очікувати ще одину настільки ж жорстку хвилю стихії. Сильний дощ також викликав затоплення багатьох вулиць в Ніцці і в містах на півдні Корсики, де вночі випадало сто міліметрів опадів – стільки ж, скільки зазвичай протягом місяця. Сьогодні на Лазурному березі очікується швидкість вітру понад 100 кілометрів на годину.