Польський уряд допомагає українським родинам

Істотну фінансову допомогу у 2018 році щомісяця отримували 4 562 дитини з сімей українських мігрантів.

Згідно з програмою польського уряду «500+», на другу і кожну наступну дитину раз на місяць виплачується 500 злотих. Сума не залежить від доходів сім’ї.

Виплати проводяться не тільки польським сім’ям і тим, хто приїхав з країн Євросоюзу, а й сім’ям іммігрантів з ряду держав, з якими уряд Польщі підписав спеціальну угоду про соціальне забезпечення. У цей список, поряд з Україною входять також США, Канада, Молдова, Південна Корея і декілька інших країн.

Відповідно до угоди про надання соціальної допомоги, сім’ям іммігрантів з України, які офіційно працевлаштовані в Польщі і застраховані у Фонді соцстраху, гарантуються виплати на другу дитину і за кожну наступну. Крім цього, українці мають право на пенсію в Польщі і інші соціальні виплати.

Польські експерти з питань імміграції зазначають, що виплата допомоги на дитину, може стати одним з факторів, які будуть стримувати українців найближчим часом переїжджати в інші країни Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові результати дослідження ринку праці, відповідно до яких, Німеччина визнана найкращою країною для трудових мігрантів.