Вода заливає Венецію. Це третя повінь за тиждень

У неділю рівень води у Венеції знову піднявся. 70 відсотків площі історичного центру міста опинилося під водою в неділю. Рівень припливу досяг 150 сантиметрів. Це третя повінь за тиждень.
З міркувань безпеки мер Луїджі Бругнаро вирішив закрити площу Святого Марко. Міська варта, пробираючись по коліно в воді, прибрали з площі дерев’яні платформи, по яким можна ходити в приливні дні. У неділю вранці вода була настільки високою, що досягла поверхні платформ. Пізніше її рівень почав падати.
Мер Луїджі Бругнаро на прес-конференції в суботу закликав жителів якомога швидше задокументувати і оцінити втрати, яких вони зазнали в результаті повені.
Рекорд був побитий у вівторок, коли було 187 сантиметрів води; в п’ятницю він досяг рівня 154 см. Експерти кажуть, що це найгірша тиждень для Венеції з 1872 року.
У ці дні йшла дискусія про майбутнє Венеції, яка постраждала від повені.
Місто, яке і на даний час стикається з загрозою ще одного припливу води, роками переживає ще одну драму – депопуляцію. Щоденна газета «Аввеніре» підкреслила, що «кожен рік тисячі жителів йдуть назавжди; в середньому три людини щодня».
«Це найкращий доказ того, наскільки крихка і вразлива Венеція. Реальна загроза, з якою стикається її населення, – це самотність людей похилого віку і втеча молоді. В результаті вона може стати «безлюдній перлиною», – зазначає газета. Ці побоювання зараз тільки посилилися, тому що тисячі людей зазнали величезних втрат, оскільки їхні будинки, компанії, майстерні, магазини, пункти обслуговування і підприємства громадського харчування були затоплені.
Згідно з прогнозами, до 2028 року в Венеції буде все менше і менше сімей з дітьми, і в основному залишаться літні люди старші 80 років.