Вандалізм через расизм досяг статуї в Італії

Графіті «расист» і «насильник» були намальовані фарбою на статуї італійського журналіста Індро Монтанеллі в центрі Мілана.

Знаменитий італійський журналіст був захисником колоніалізму.

Протестуючі проти расизму – група під назвою «Rete Studenti Milano» – взяли на себе відповідальність за напад і розмістили відео в Instagram. Вони вимагають прибрати статую з парку в Мілані імені Монтанеллі. Журналіст, який помер в 2001 році, зізнався, що одружився на ерітрейскій дівчині, коли їй було всього 12 років під час служби в армії в 1930-х роках.

За повідомленнями, це перший подібний напад на статую в Італії.
Тим часом, президент Франції Емнауель Макрон був непохитний у тому, що Франція буде «безкомпромісною» проти расизму, але не «викреслить» кого-небудь зі своєї історії. Про це він сказав вчора ввечері в своєму зверненні до народу. Зокрема, Макрон заявив, що країна не буде намагатися стерти елементи своєї історії або видалити статуї суперечливих суспільних діячів.

«Ми будемо безкомпромісними проти расизму, антисемітизму і дискримінації. Будуть прийняті нові рішення для забезпечення рівності», – сказав він.

Президент Франції додав: «Республіка не викреслить жодного сліду або імені зі своєї історії. Вона не забуде жодної людини. Вона не видалить жодної статуї, але ретельно вивчить нашу загальну історію і пам’ять ».