Крісталіна Георгієва бере участь в дискусії про наслідки пандемії в Європі

Керуючий директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва вчора взяла участь в онлайн-дискусії про наслідки пандемії COVID-19 в Європі і структурному і стійкому посткризовому відновленні.

Минулого тижня під час віртуальної зустрічі з представниками Американської торгової палати Крісталіна Георгієва сказала, що урок пандемії полягає в тому, що не можна перешкоджати світовій торгівлі і співпраці.

«Масові блокади не повинні призводити до масового протекціонізму, тому що, якщо це відбудеться, ми будемо біднішими, а витрати зростуть»,- сказала вона, додавши: «Компанії, прихильні сталого розвитку та інклюзивного зростання, в цілому працюють краще. ”

У своєму наступному звіті, який повинен бути опублікований 24 червня, очікується, що фонд знизить свій прогноз скорочення світового валового внутрішнього продукту на 3% в 2020 році. За прогнозами установи, в Європі найбільше постраждають Греція, Італія та Іспанія.

«Європейці кажуть про транскордонні претензії на захист своїх галузей від тих, хто не відноситься до захисту клімату всерйоз. Це створить ще одну можливість для дійсно цінної – відкритої і всеосяжної торгівлі », – попередила директор Міжнародного валютного фонду.