Франція заперечує, що прибуття 6 російських військових кораблів до Чорного моря викликає ескалацію

“Французький чиновник заявив учора, що Париж був заздалегідь поінформований про те, що шість російських військових кораблів увійдуть до Чорного моря, і що операція не порушила зобов’язання президента Росії Володимира Путіна щодо деескалації, яке він дав президентові Франції Еммануелю Макрону”, – повідомляє Politico.

“Під час зустрічі в Москві Путін сказав Макрону, що заздалегідь заплановані військові операції будуть підтримані», – заявив представник Єлисейського палацу. Але Путін також пообіцяв не проводити інші незаплановані операції, які можуть розглядатися як ознаки ескалації.

Представник Єлисейського палацу пояснив, що шість великих десантних кораблів, що зайшли в Чорне море, не порушили гарантії, яку Франція отримала від Путіна, про що вона була повідомлена заздалегідь. «Інакше була б реакція з нашого боку», — сказав чиновник.

У заяві Міноборони Росії говориться, що рух шести кораблів був «запланованим переходом із Середземного моря до Чорного, де вони візьмуть участь у військово-морських навчаннях».