У плані відновлення Італії більше грошей буде виділено на гендерну рівність, ніж на здоров’я

Італія – одна з країн, які серйозно постраждали від медичного і економічної кризи через COVID-19.

“В італійському проекті плану відновлення, який ще не затверджений, буде виділено 196 мільярдів євро на шість напрямків, включаючи 74,3 мільярда євро на екологічні ініціативи”, – повідомляє Euractiv.

З них 48,7 млрд. євро підуть на кібернетику та інновації, 74,3 млрд. євро на «зелену революцію» і екологічний перехід, 27,7 млрд. євро на стійку мобільність та інфраструктуру і 19,2 млрд. євро на освіту і дослідження.

Цікаво, що 17,1 млрд. євро буде направлено на забезпечення гендерної рівності і лише 9 млрд. євро – на охорону здоров’я.

“Фонд відновлення без врахування гендерного фактора був би неправильним вибором для Італії, і ми будемо сподіватися, що Конте дійсно прислухається до прохань, висунутим організаціями, які зараз наполягають на реальній гендерній рівністі в Італії”, – заявила одна з активісток Валерія Борсотті.

План обговорювався на засіданні кабінету міністрів, але обговорення були зупинені після того, як міністр внутрішніх справ Лучіана Ламорджезе дала позитивний результат на COVID-19.