У Еммануеля Макрона висока температура

“Французькі лікарі, які знаходяться в Версалі для боротьби з коронавірусом і лікування президента, попереджають сім’ї про можливий стрибок інфекції після святкового застілля”,- повідомляє Associated Press.

Хоча Макрон зазвичай носить захисну маску і дотримується вимог соціальної дистанції, за кілька днів до того, як вчора він дав позитивний результат, він брав участь в багатолюдному застіллі. Критики кажуть, що це поганий приклад для його співвітчизників, яким порадили обмежити сімейні зібрання до шести осіб.

“На даний час у Макрона висока температура і кашель, і він відчуває себе виснаженим”,- заявили сьогодні представники президента. Макрон знаходиться в президентській резиденції в Версалі.

Президент дав позитивний результат в той час, коли органи охорони здоров’я знову спостерігають зростання інфекцій і заявляють про продовження цієї тенденції. Однак багато французів готуються зібратися всією сім’єю на Різдво і Новий рік.

Інститут Пастера сьогодні опублікував дослідження, згідно з яким сімейні обіди і вечері вдома або в громадських місцях є основним джерелом інфекції. Епідеміолог з інституту Арно Фонтані сказав сьогодні на Radio Franter: «Ми можемо бачитися під час свят, просто не повинно бути багато людей в одному місці, а в критичні моменти, під час їжі, не повинно надто багато людей сидіти за столом».

Відповідно до рекомендацій національних органів охорони здоров’я, президент перебуватиме в ізоляції протягом семи днів. 42-річний глава держави продовжить працювати віддалено. Макрон вчора провів заплановану відеоконференцію.