Транспорт в Італії паралізований. У туристів можуть виникнути проблеми

«Оголошений в п’ятницю загальнонаціональний страйк транспортників в Італії паралізує рух перед вихідними»,- попереджають ЗМІ. Після того, як авіадиспетчери підтвердили участь у страйку, Alitalia скасувала 200 рейсів і EasyJet – 32.
У зв`язку з оголошенням про участь співробітників аеропорту і контролерів в 24-годинному страйку, відомому у італійських ЗМІ як «Чорна п’ятниця», Alitalia вже скасувала низку рейсів. Список близько 200 рейсів доступний на веб-сайті італійського національного перевізника, який підкреслює в своїх повідомленнях, що можливі подальші зміни.
EasyJet, який пропонує низькобюджетні рейси, також очікує проблеми з обслуговуванням пасажирів, які їдуть в італійські міста на вихідні. Представник EasyJet в Великобританії заявив, що авіакомпанія «очікує скасування серії рейсів і серйозних затримок через страйк».
Easyjet звернувся до пасажирів, які купили квитки, з проханням систематично перевіряти статус регулярних рейсів.
ЗМІ повідомляють, що ціла низка рейсів, виконуваних міланським аеропортом, була скасована. «Це стосується рейсів таких перевізників, як EasyJet, Alitalia і Lufthansa. Схожа ситуація також в Неаполі, Римі та на Сицилії»,- пише« The Local ».
Страйк, організований в рамках «Чорної п’ятниці», охопив автомобільний, залізничний і повітряний транспорт.