Меркель в жаху від заворушень в Штутгарті

“Канцлер Німеччини Ангела Меркель рішуче засудила насильство в Штутгарті, назвавши жорстокі напади на співробітників правоохоронних органів і розграбування магазинів сотнями людей” жахливими “, – повідомляє AFP.

«Хто б не зробив це, він робить цепроти свого міста, людей, з якими він живе, і законів, які захищають нас всіх»,- сказав Стефан Сейберт, представник Меркель, який прокоментував заворушення на вихідних.

Німецька влада була шокована безпрецедентними заворушеннями в центрі Штутгарта в неділю, коли сотні напали на поліцію і пограбували магазини.

Всього було пошкоджено 40 магазинів і 9 пограбовано.

Понад 20 людей, половина німців, були заарештовані. Щонайменше 19 поліцейських отримали поранення.

“Напруженість вибухнула незабаром після півночі, коли співробітники правоохоронних органів обшукали 17-річного німця, підозрюваного в торгівлі наркотиками”, – сказав заступник начальника поліції Штутгарта Томас Бергер.

Натовпи людей в центрі міста відразу почали збиратися навколо хлопчика і кидати каміння і пляшки в поліцію. Групи були в основному з чоловіків. Вони розбили вікна поліцейських машин навколо центральної площі, яка знаходиться поруч з регіональним парламентом Баден-Вюртемберга, а також місцевим міністерством фінансів.

Натовп зріс до 400-500 осіб, які напали на поліцію. Повідомляється, що багато хто з нападників були в капюшонах і масках.

У сьогоднішній промові президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сказав, що винні мають бути покарані.

“Ми рішуче проти будь-кого, хто нападає на співробітників правоохоронних органів” -, підкреслив президент.

Найближчим часом міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер відвідає Штутгарт.