Великі міста Європи активно закуповують електробуси

Місцеві влади великих міст Євросоюзу останнім часом почали активно підписувати великі контракти на поставку електробусів для громадського транспорту.

У Мілані (Італія) для того, щоб покращити екологічну ситуацію в місті, було вирішено поступово переводити автобуси, які їздять на міських маршрутах, на електричну тягу.

Зокрема, італійський транспортний оператор ATM Milano вже підписав великий контракт із польською компанією Solaris на поставку 250 електричних автобусів. Екологічно чисті електробуси обійдуться компанії в 192 мільйона євро.

У мерії Мілана розроблена програма поступового переходу на більш екологічні види громадського транспорту. Планується, що всі дизельні автобуси на міських маршрутах будуть замінені на електробуси до 2030 року.

Перша поставка з 40 електробусів Solaris має відбутися в червні 2020 року. Це буде модель Urbino 12 довжиною 12 метрів з батареєю на 240 кВт • год, 26 сидячими місцями і повною місткістю 82 людини. За словами виробника, ця модель вже експлуатується в десятках міст 17 європейських країн.

Також мерія Парижа недавно замовила 800 автобусів на електричній тязі за 400 мільйонів євро, які будуть їздити на маршрутах громадського транспорту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Ірландії розробив план «Climate Action Plane-2019», який передбачає протягом найближчих 11-ти років повністю заборонити продаж нових автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння.

Між українським портом Чорноморськ та італійським портовим містом Барі буде запущено поромне сполучення.